Rendben

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

Élelmiszer-, vegyiáru eladó

Általános adatok:

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 341 05
  • Program engedélyezési szám:
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Nagy- és kiskereskedelem (341)
  • Szakmacsoport: Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
  • SZVK letöltése

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:

  • Élelmiszer- és vegyiáru-eladó
  • Gyógynövény eladó
  • Zöldség-, gyümölcs eladó
  • ABC-eladó
  • Áruházi eladó
  • Eladó, fűszerüzlet
  • Eladó, szupermarket
  • Élelmiszer eladó
  • Élelmiszerbolti eladó

Az Élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában.A szakkepesites.hu tartalma
 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • A szakkepesites.hu tartalmaSegíteni az árubeszerzést
  • Átvenni az árut
  • Készletezési, raktározási feladatokat végezni
  • Értékesítési tevékenységet végezni
  • Ellátni a kereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat

Szakmai követelménymodulok

A(z) Élelmiszer-, vegyiáru eladó képzés megkezdésének szükséges feltételei

  • Bemeneti kompetenciák: A képzés megkezdhető az e rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában A képzés megkezdhető az e rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nem
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
    • 30% elmélet
    • 70% gyakorlat
  • A képzés időtartama: 240 óra
  • A képzés díja:
    vásárosnaményi helyszínnel: 80 000 Ft + vizsgadíj
    budapesti helyszínnel: 104 000 Ft + vizsgadíj

A(z) Élelmiszer-, vegyiáru eladó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11992-16 Kereskedelmi ismeretek
  • 10028-16 Az élelmiszerek, vegyi áruk forgalmazása
  • 11691-16 Eladástan

Már részt vettél képzésünkön? Tervezed hogy jelentkezel? Oszd meg véleményed másokkal is!

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu

On-line jelentkezés

Ha on-line szeretnél jelentkezni erre a képzésünkre, csak kattints az alábbi "Jelentkezz on-line" feliratú gombra!

on-line jelentkezés

Töltsd ki a jelentkezési űrlapunkat otthon és gyere be irodánkba egy gyors aláírásra - így a hosszadalmas jelentkezési folyamatot letudhatod néhány perc alatt!

On-line jelentkezésed semmilyen kötelezettséggel nem jár - bármikor meggondolhatod magad. A jelentkezésed akkor tekintjük véglegesnek, ha irodánkban személyesen aláírtad a képzési szerződést. A jelentkezési űrlap kitöltését követően ezt érdemes minél hamarabb megtenned, mert a képzés létszáma véges, és csak a szerződést aláírók részére tudjuk a helyet biztosítani.