Rendben

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

Élelmezésvezető

Általános adatok:

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmezésvezető
  • A szakképesítés OKJ száma: 52 811 01
  • Program engedélyezési szám:
  • A szakképesítés szintje:
  • A szakképesítés tanulmányi területe:
  • Szakmacsoport:
  • SZVK letöltése

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:

  • Élelmezésvezető

Az élelmezésvezető irányítói, vezetői feladatokat lát el a közétkeztetés területén működő élelmezési üzemegységben. Feladata a közétkeztetési ellátásban részesülő csoprtok táplálkozásának megszervezése, a jatályos lözétkeztettési rendeletnek megfelelően. A mindennapi munkája során a küldönböző korcsoportok szükségleteit azonosítja. Az elkészített étlap alapján az ételek energiatartalmát meghatározza, tápanyag-összetételét kiszámolja, allergénjeit azonosítja. Az élelmezés irányítása során kialakítja a munkarendet, kiadja a napi munkafeladatokat és folyamaos ellenőrzést végez. Az élelmezési feladatokat irányítja, az élelmiszer-biztonsági előírások alapján szervezi és felügyeli azokat. Gazdálkodási tevékenységet végez, felelősséget vállal a dokumentáció teljes körű elvégzéséért és a dokumentumok tartalmáért. Önállóan elkészíti a közétkeztetésben készülő etelekre vonatkozó anyaghányad-nyilvántartó lapot, a tápanyagtartalmát kiszámolja, allergéneket jelöli. Folyamatosan követi és alkalmazza a jogszíbályi változásokat. Felelősséggel tartozik a tevékenységi körében használt vagyontárgyak, alapanyagok, eszközök, berendezések megóvásáért és azokkal való anyagi elszámolásért. A leltározás és a raktár-eészámolást irányítja és felelősséget vállal a tartalmáért, esetleg probléma esetén igyekszik annak gyors kivizsgálására. Saját hatáskörében és felelősségkörében alkalmazza a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályokat. Gondoskodik maga és beosztottjai továbbképpzéséről. 

A(z) Élelmezésvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei

  • Bemeneti kompetenciák: Érettségi végzettség
  • Iskolai előképzettség: nincs
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: van
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
    • 60% elmélet
    • 40% gyakorlat
  • A képzés időtartama: 500
  • A képzés díja:
    vásárosnaményi helyszínnel: 190 000 Ft + vizsgadíj
    budapesti helyszínnel: 247 000 Ft + vizsgadíj

A(z) Élelmezésvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11562-16 Táplálkozástudományi ismeretek 11629-16 Élelmezéstervezés 11627-16 Élelmezési menedzsment 11563-16 Minőségbiztosítás a közétkeztetésben 11565-16 Irányított közétkeztetés gyakorlat 11498-12 Foglalkoztatás I. 11499-12 Foglalkoztatás II.

Már részt vettél képzésünkön? Tervezed hogy jelentkezel? Oszd meg véleményed másokkal is!

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu

On-line jelentkezés

Ha on-line szeretnél jelentkezni erre a képzésünkre, csak kattints az alábbi "Jelentkezz on-line" feliratú gombra!

on-line jelentkezés

Töltsd ki a jelentkezési űrlapunkat otthon és gyere be irodánkba egy gyors aláírásra - így a hosszadalmas jelentkezési folyamatot letudhatod néhány perc alatt!

On-line jelentkezésed semmilyen kötelezettséggel nem jár - bármikor meggondolhatod magad. A jelentkezésed akkor tekintjük véglegesnek, ha irodánkban személyesen aláírtad a képzési szerződést. A jelentkezési űrlap kitöltését követően ezt érdemes minél hamarabb megtenned, mert a képzés létszáma véges, és csak a szerződést aláírók részére tudjuk a helyet biztosítani.