Rendben

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

Cukrász

Általános adatok:

  • Szakképesítés megnevezése: Cukrász
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 811 01
  • Program engedélyezési szám:
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • SZVK letöltése

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:

  • Fagylaltkészítő
  • Karamell cukrász
  • Lágyfagylaltos
  • Marcipánfigura készítő
  • Süteménykészítő
  • Tortakészítő

A Cukrász szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • saját munkáját megszervezni,
  • élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni,
  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni,
  • cukorkészítményeket előállítni,
  • bevonó anyagokat készíteni, felhasználni,
  • cukrászati félkész- és késztermékeket és bevonóanyagot készíteni,
  • uzsonnasüteményeket készíteni,
  • ikészített süteményeket készíteni,
  • fagylaltokat készíteni,
  • bonbonokat készíteni,
  • alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni,

A(z) Cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei

  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető az e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Szakmai előképzettség: nem
  • Előírt gyakorlat: nem
  • Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
    • 30% elmélet
    • 70% gyakorlat
  • A képzés időtartama:

A(z) Cukrász megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10045-12 Gazdálkodás
  • 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
  • 10046-12 Szakmai idegen nyelv
  • 10043-12 Cukrászati termékkészítés

Már részt vettél képzésünkön? Tervezed hogy jelentkezel? Oszd meg véleményed másokkal is!

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu

On-line jelentkezés

Ha on-line szeretnél jelentkezni erre a képzésünkre, csak kattints az alábbi "Jelentkezz on-line" feliratú gombra!

on-line jelentkezés

Töltsd ki a jelentkezési űrlapunkat otthon és gyere be irodánkba egy gyors aláírásra - így a hosszadalmas jelentkezési folyamatot letudhatod néhány perc alatt!

On-line jelentkezésed semmilyen kötelezettséggel nem jár - bármikor meggondolhatod magad. A jelentkezésed akkor tekintjük véglegesnek, ha irodánkban személyesen aláírtad a képzési szerződést. A jelentkezési űrlap kitöltését követően ezt érdemes minél hamarabb megtenned, mert a képzés létszáma véges, és csak a szerződést aláírók részére tudjuk a helyet biztosítani.